Ransomware voorkomen met Sophos Intercept X!

In onze nieuwsbrief van april 2016 benadrukten we nog het belang van het hebben van een goede backup, mocht u slachtoffer worden van ransomware.

Dat is natuurlijk nog steeds belangrijk (zie de blog van 02-12-2015), maar inmiddels kunnen we melden dat Sophos met Intercept X nu een oplossing beschikbaar heeft die ransomware kan voorkómen!

Dat leest u goed: met Sophos Intercept X kan náást een bestaande Anti Virus/Anti Spam oplossing, en die kan zelfs van een andere aanbieder dan Sophos zijn, van Intercept X gebruik gaan worden gemaakt.

Het komt er in het kort op neer dat Intercept X processen zodanig kan onderscheppen dat mócht er ransomware actief worden op uw PC, dit kan worden gestopt en de inmiddels versleutelde bestanden d.m.v. een “vangnet” teruggezet worden naar hun oorsponkelijke staat!

Tevens kunt u visueel inzicht kriigen in wat er gebeurd is, waar het gebeurd is, wanneer het gebeurd is en via welke programma het gebeurd is. Hiermee krijgt u een duidelijk beeld hoe het ransomware proces is gestart, zodat er doelgerichte maatregelen genomen kunnen worden.

Wilt u weten wat Kolibrie ICT voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van beveiliging van uw diverse systemen? Vul dan hieronder uw gegevens in we nemen vrijblijvend contact met u op!

Tot slot een leuke video voor de meer technisch geïnteresseerden onder u:

    Meer weten? Wij nemen graag contact met u op!

    Ik geef toestemming dat mijn gegevens gebruikt worden voor het contact opnemen.