Kijk uit voor ransomware!

Door 12 april 2016oktober 15th, 2016IT nieuws, Software

Ransomware, wat is dat eigenlijk?

Ransomware, wat is dat eigenlijk? (bron: Wikipedia):

Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te ‘bevrijden’. Betalen blijkt echter niet tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid.

Mocht u het slachtoffer van ransomware worden, dan is het zaak om vooral géén geld te betalen aan de criminelen, maar wél om een goede backup achter de hand te hebben!

We hebben het al in meerdere blogs genoemd, maar we blijven er op hameren. Het hebben van een goede, up-to-date backup is van groot belang. Uw zakelijke systeem up-to-date hebben en dagelijks of zelfs continue backups maken van uw belangrijke data zorgt er voor dat criminelen door middel van ransomware geen vat op u kunnen hebben.

Update 22 september 2016: Kolibrie ICT is al jarenlang reseller van Sophos en binnenkort komt de definitieve versie van het nieuwe Intercept X beschikbaar. Hiermee kan – zelfs náást een Anti Virus/Anti Malware product van een andere aanbieder – worden voorkomen dat ransomware vat op uw computer krijgt!

Bekijk de onderstaande video, vul uw gegevens in voor meer informatie en we nemen contact met u op om uw computer actief te gaan beschermen tegen deze vorm van bedreiging!

    Meer weten? Wij nemen graag contact met u op!

    Ik geef toestemming dat mijn gegevens gebruikt worden voor het contact opnemen.