Kerio Connect versie 9

Door 18 december 2015januari 29th, 2016IT nieuws, Software

Mail, agenda, taken, contactpersonen en notities. Dit zijn in vrijwel alle bedrijven de meest gebruikte applicaties. Soms binnen één programma, soms voor ieder onderdeel een eigen programma. Mobiel werken is daarbij natuurlijk ook al een grote rol gaan spelen, vaak wordt telefoon of tablet gebruikt onderweg.

Nieuwe Connect versie

Kerio introduceerde onlangs versie 9 van hun Connect-platform waarin email, agenda, contacten, taken en notities binnen uw bedrijf én daarbuiten gezamenlijk gebruikt kunnen worden.

Onderdeel van deze vernieuwing is onder andere hun Connect Client, die via een webbrowser werkt, en flink is verbeterd. Die verbeteringen zijn: een nieuw en modern ontwerp met betere leesbaarheid van de lay-out, meer snelheid en met minder moeite acties kunnen doen.

Doel van Kerio hierbij is dat – als u een internetverbinding hebt – u een client kunt gebruiken die op elk platform hetzelfde werkt.

Stel u hebt een storing met uw mailprogramma op uw computer. Start een webbrowser en u kunt gewoon verder met uw taken. Het is zelfs al zo in te stellen dat u bij nieuwe mailberichten die binnenkomen een melding op uw scherm te zien krijgt!

Verdere vernieuwingen in Connect v9

  • Berichtenfilters: beheerders van de server kunnen nu inkomende – en uitgaande berichten filteren en specifieke acties daarop instellen
  • Configuratie van aanvullende SMTP relay servers: het is nu mogelijk om uitgaande mail (via SMTP relay servers) zelfs pér account in te stellen en om te leiden, mocht dit noodzakelijk zijn
  • Kerio Connect op afstand bijwerken: het is nu mogelijk via de webbrowser naar de Kerio Connect Administration console te gaan en de server bij te werken, zonder de update/upgrade apart eerst te moeten downloaden. Het werkt dus nu in de console!
  • Er is een Audit Log toegevoegd, waarmee beheerders alle gebruikers authenticatie naar mailboxen kunnen verifiëren en controleren
  • Tenslotte: IPv6 ondersteuning is beschikbaar gekomen en services in Kerio Connect ondersteunen nu zowel IPv4 als IPv6 adressen en beheerders kunnen nu IPv6 adres groepen en toegangsbeleid op basis van IPv6 instellen

Minder storing, minder verloren tijd!

Ook zónder storing is het natuurlijk mogelijk om over te stappen op het gebruik van de Connect Client via een webbrowser. Qua support en ondersteuning wordt alles veel makkelijker. Het werkt uniform en rechtstreeks naar de server. Geen synchronisatie naar afzonderlijke computers dus, wat voor minder problemen zal zorgen.

Wellicht loopt u nu nog tegen uitdagingen aan, waardoor u of uw medewerkers extra tijd kwijt zijn met het (laten) verhelpen van (ver)storingen met uw mail- en agenda programma’s. Met het gebruik van Kerio Connect Client via een webbrowser zullen die (ver)storingen dus verleden tijd zijn!

Mocht u nu nog niet van Kerio Connect als platform voor mail, agenda en contacten gebruik maken en hiervoor interesse hebben, dan komen wij daarover uiteraard graag met u in contact.

Kerio Connect kan op een eigen server binnen uw bedrijfsmuren draaien, maar ook als hosting platform in een datacenter op Nederlandse bodem. Daar zijn vele mogelijkheden in, dus neem gerust contact op!

[ultimate_modal icon_type=”none” modal_contain=”ult-youtube” modal_on=”text” onload_delay=”2″ btn_size=”sm” btn_bg_color=”#333333″ modal_on_align=”center” modal_size=”small” modal_style=”overlay-slidedown” overlay_bg_color=”#00818d” overlay_bg_opacity=”90″ modal_border_width=”2″ modal_border_color=”#333333″ modal_border_radius=”0″ header_text_color=”#333333″ txt_color=”#00818d” btn_txt_color=”#ffffff” read_text=”Meer info? Bekijk deze video” el_class=”kolibrie_button”]

[/ultimate_modal]