Gebruik van NAS server voor data-opslag en back-up

Door 8 december 2015december 18th, 2015Hardware, Software
NAS opslag

De laatste tijd is Kolibrie ICT voor veel klanten aan de slag geweest om een NAS server als centrale server voor data-opslag en back-up in te richten. Graag vertellen we meer over de voordelen van het gebruik van een NAS voor uw opslag.

Wat is er zo bijzonder aan een NAS server?

Om te beginnen gaat het instellen en de toegang voor beheer naar de NAS server gewoon via een webbrowser (die veel gelijkenis vertoont met de desktop, zoals u die ziet op de Windows PC of Apple Mac). Dit kan zelfs zodanig ingesteld worden dat er vanaf elke plek in de wereld via een veilige verbinding toegang mogelijk is.

Het bijwerken van het systeem gaat ook via diezelfde interface en in de diverse App Stores zijn handige programma’s te vinden die u bijvoorbeeld op uw smartphone of tablet kunt installeren. Daarmee kunt u vervolgens heel gemakkelijk toegang krijgen tot de data op uw NAS, zonder dat daar moeilijke instellingen voor nodig zijn.

netwerkopslag

Uw data veilig via back-up

Een back-up van de data op PC of Mac maken gaat ook eenvoudig naar de NAS server. Als geweldige extra mogelijkheid kan een 2e NAS server op een andere locatie als back-up van de 1e NAS in uw bedrijf fungeren. Zo draait u uw eigen Cloud en bent zelf helemaal de baas over uw data en back-ups!

Wilt meer weten over deze mogelijkheden? Is uw huidige server wellicht verouderd en moet u upgraden, maar ziet u hiertegen op?
Neem contact op met Kolibrie ICT en wij komen graag bovenstaande mogelijkheden met u bespreken.