Kolibrie ICT Cloud

“Werken in de cloud.” Iedereen kent de term, maar wat houdt het nou eigenlijk in? De cloud is niets meer of minder dan uw bestanden via een netwerk (meestal het internet) ergens anders opslaan dan op uw eigen computer. Hiermee zijn bestanden veilig(er) in het geval van brand of diefstal.

Hoewel cloudopslag via het internet vele voordelen heeft, kan het zijn dat bedrijven er voor kiezen om de opslag 100% in eigen hand te willen houden. In dat geval kan er voor gekozen worden om te kiezen voor een private cloud, waarmee alles inclusief de gebruikte hardware onder beheer van het eigen bedrijf valt.

Kerio in de cloud

Connect
Kolibrie werkt al jaren met grote tevredenheid samen met Kerio. Als alternatief voor Microsoft Exchange biedt Kerio Connect, een bedrijfszekere email, gedeelde agenda’s en contact management server mee voor bijna alle email clients, web browsers en mobiele apparaten tegen een fractie van de kosten en IT beheer.
Met geïntegreerde anti-virus, krachtige anti-spam, ingebouwde archivering, geautomatiseerde back-up en een eenvoudige web gebaseerde admin-console geeft Kerio Connect aan bedrijven alles wat nodig is om veilig te kunnen emailen en samenwerken.

Operator
Kerio Operator is een moderne zogenaamde VoIP telefooncentrale die het mogelijk maakt op een Apple iOS apparaat of Google Android te bellen en gebeld te worden.
Operator is perfect geschikt voor het MKB, het vergemakkelijkt de telefonische communicatie en biedt het geavanceerde opties die je normaal gesproken alleen aantreft in “enterprise” telefoniesystemen, zoals conference calls, call forwarding, opname, belgroepen, voicemail naar email, auto attendant en wachtrijen.

Virtualisatie

Virtualisatie. Het is een woord wat vaak terugkomt, maar wat betekent het nou eigenlijk? Kort door de bocht is virtualisatie een computerprogramma dat een omgeving creëert om zo verschillende besturingssystemen tegelijk te kunnen draaien. Dit kan in verschillende scenario’s erg handig zijn. Om op een Mac Windows applicaties te kunnen gebruiken bijvoorbeeld, of een Linux programma op Windows. Of om tests uit te voeren.

Deze virtuele omgeving kunt u lokaal op 1 PC of Mac draaien, maar vaak is het veel handiger om dit centraal te doen. Op een server of in de cloud dus.

Kolibrie-virtualisatie

 

 

Er zijn tal van methodes om virtueel te werken, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Kolibrie ICT is thuis in deze materie en kan u adviseren over de juiste toepassing voor uw situatie. En naast advies uiteraard ook de gehele uitrol.

Heeft u vragen over de clouddiensten van Kolibrie, of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie.